Groentequiche met pompoen, zonder pompoen
In de oven gebakken pompoen op overschot? Ok, dat verwerk ik in een lekkere herfstgroentenquiche! Ingrediënten 1 broccoli 1 gele paprika 1 ui 1 teen knoflook 1 courgette 2 wortels handjevol kerstomaten 1 bladerdeeg busje room (+/- 250 ml) 5 eieren 100 g geraspte kaas (Ik koos hier voor cheddar, nog nooit gedaan, neem gerust andere.) zout, peper, kruidnoot Pompoen, gebakken Bereiding - Doe de blaadjes van de broccoli en snijd de broccoli in roosjes. Kook 3 minuten in gezouten water en giet af. - Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. - Snipper de ui en de knoflook of hak in de chopper. Chopchop. - Halveer de courgette in de lengte. Halveer beide delen nogmaals. Snijd de courgette in gevierendeelde schijfjes. - Snijd de wortel tot blokjes. Rol het bladerdeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak er 2 minuten de paprikareepjes in. Voeg nadien de ui en de knoflook toe. Bak het geheel nog even
Reacties
Een reactie posten