In de oven gebakken pompoen op overschot? Ok, dat verwerk ik in een lekkere herfstgroentenquiche! Ingrediënten 1 broccoli 1 gele paprika 1 ui 1 teen knoflook 1 courgette 2 wortels handjevol kerstomaten 1 bladerdeeg busje room (+/- 250 ml) 5 eieren 100 g geraspte kaas (Ik koos hier voor cheddar, nog nooit gedaan, neem gerust andere.) zout, peper, kruidnoot Pompoen, gebakken Bereiding - Doe de blaadjes van de broccoli en snijd de broccoli in roosjes. Kook 3 minuten in gezouten water en giet af. - Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. - Snipper de ui en de knoflook of hak in de chopper. Chopchop. - Halveer de courgette in de lengte. Halveer beide delen nogmaals. Snijd de courgette in gevierendeelde schijfjes. - Snijd de wortel tot blokjes. Rol het bladerdeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak er 2 minuten de paprikareepjes in. Voeg nadien de ui en de knoflook toe. Bak het geheel nog even
Zo simpel en eenvoudig als het eruit ziet: taratataaa: citroen-limoenwater. If life gives you lemons, make lemonwater. ;-) Afhankelijk van de hoeveelheid water je wil bereiden en de smaakintensiteit die je aan het water wil geven, kies je ook het aantal vruchten. In deze waterkan zit nog geen 2 liter water. Hiervoor gebruikte ik 2 citroenen en 2 limoenen, in schijfjes gesneden. Een goeie scheut agavesiroop erbij naar eigen goeddunken en laten trekken in de koelkast of op een koele plaats. Heel lang hoef je niet te wachten. Na een half uurtje is er al goed wat smaak vrijgekomen. Is het te straf van smaak, voeg dan water bij. Niet zoet genoeg: voeg agavesiroop bij. Longdrinkglazen erbij, schrijfje limoen erop, duurzaam rietje erin. Cheers!
Ingrediënten 300 g oud brood water 60 g boter 150 g kandijsuiker of 80 g agavepoeder 3 eieren 50 g rozijnen (eventueel 125 g noten, 1/2 citroen, 1 kl kaneel, appeltjes) Brood in water weken en uitknijpen als het mals is. Boter smelten. Boter, suiker, eieren, kaneel, rozijnen en noten bij elkaar roeren. Uitgeknepen brood erbij doen en goed roeren. Bodem van vorm beboteren en deeg erin storten. Er kunnen ook appeltjes in. Opgelet geen appelen aan de bovenzijde , anders kunnen deze verbranden. Na het bakken laten afkoelen en glazuren. Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°) bakken. Keer om op een warme schotel. Glazuur = 1 eiwit loskloppen 150 à 175 bloemsuiker erbij en 1 callebaut smeltchocolade reep (gesmolten) Week het brood in water tot het mals is en wring het uit. Ja, met je blote handen. (Van ambachtelijk gesproken. ;-)) Smelt de boter in een pan. Boter, eieren, kaneel, rozijnen, suiker en eventueel noten bij elkaar doen en onder elkaar roeren.
Reacties
Een reactie posten