Knutselen tot in het oneindige met de papieren zakken van Hello Fresh

Recycleren is vet! Het wil vooral zeggen dat je zoveel mogelijk benut van wat bruikbaar is, mogelijk reeds gebruikt is maar nog heel wat mee te doen is, alvorens het - al dan niet - bij het afval te laten belanden. Dat je verder kijkt dan je neus lang is, mogelijkheden ziet in dingen die anders worden weggegooid of onbenut blijven.

Wij hebben al meermaals gebruikt gemaakt van Hello Fresh, wat wil zeggen dat er ook telkens papieren zakken bij zijn waarin de voeding gesorteerd is. En dan is er het moment dat die papieren zakken ineens leeg zijn. Zoals dat bij creatieve geesten gaat, zijn de eerste vragen die dan rijzen: Wat kan ik daar nog mee doen? Waarvoor kan ik dat nog gebruiken?
Als je het je mind toelaat en niet meteen afblokt om verder te gaan met andere activiteiten, komen de ideetjes vanzelf binnengestroomd. En toen had ik zomaar ineens een koksmuts op! 'Oh, kan ook nog ideaal zijn om een pietenmuts mee te maken!' bedacht ik me. Daar hoort dan ook nog een pietenpofbroek bij, dus dat moest dan ook uitgetest worden.
Het is uiteindelijk een rokje geworden, wegens scheuren van de broek, :-p maar voor kinderpoepkes en -billekes moet dat zeker lukken om er ook een broekje van te maken!

Nieuwe ideetjes ontstaan vanzelf. Je kan er naar hartenlust mee experimenteren en alle kanten mee uit (zie onder). Armbanden, ringen, haarlinten of -versieringen, een vestje, beenwarmers (of iets dat erop gelijkt), een handtasje, een knots, maskers... je kan het zo gek niet bedenken of je kan er wel wat mee. Misschien kan je er ook wel een burcht of kasteel mee in elkaar steken en 3D-poppetjes maken door het karton/papier in elkaar te draaien, op te rollen,... Enfin, je ziet, mogelijkheden zat!

Leuk om kinderen mee aan de slag te laten gaan voor het knutselen of ontwerpen van gelijk wat. En geef ze de vrije loop en creatieruimte, ze zijn echt wel vindingrijk genoeg in het bedenken van nieuwigheden!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Groentequiche met pompoen, zonder pompoen

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Broodpudding op grootmoeders wijze