Halloween


Dat was nog eens leuk se! De voorbereiding alleen al! Niet dat ik persoonlijk zo'nen halloweener ben... maar 't moet gezegd. 't Is weleens leuk om de doden op een alternatieve manier te herdenken.:-p Op dat moment ben ik daar eerlijk gezegd eigenlijk ook helemaal niet mee bezig... Nu was het vooral een groepje kinderen vergezellen op hun halloweentocht. Mijn eigen spruiten, vriendje, vriendinnetje en er is ook nog een scream-figuur komen meedoen. :-)
Ha, shminken en verkleden is zó leuk! Als je dat als volwassene al een hele tijd niet meer gedaan hebt of misschien zelfs nog nooit gedaan hebt, duik ne keer in andere kleren, een (ander) rolletje, alter ego en voel je lekker in je vel!

Wat misschien een beetje taboe is - want je moet toch wel 'netjes en beleefd zijn' als je langs de huizen passeert - is dat je ook echt lol mag maken met Halloween. Naast bellen aan de deur, kan je ook een keertje extra op het raam of de deur doefen, helemaal in je rol. Natuurlijk zijn er mensen die daar niet op voorzien zijn (dit 'feestje' leeft niet overal), daar niet zo van houden, je liever kwijt dan rijk zijn, zich een hoedje schrikken (vreemd gezicht hoor, een mens die in een hoedje verandert), maar de Sint en Zwarte Piet doen dat uiteindelijk ook. (Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt,...)
Er zijn ook mensen die daar wél op voorzien zijn en die vinden dat vaak fantastisch als er net even buiten de lijntjes wordt gekleurd! Ook een nachtwinkeltje of taverne binnenspringen (jump) of zelfs het plaatselijke frituur (ze weten daar ondertussen wat te verwachten op deze dag en wie binnengaat ook... :-p) kan leuke taferelen opleveren.
De kinderen leven zich uit, vinden het ook leuk om wat te ontvangen (denk ik toch), maar een groot deel van het plezier ligt toch zeker ook in het verkleden, het shminken, samen onderweg zijn, het toneel spelen en het contact met je publiek. Grijp de mogelijkheid en just feel good! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groentequiche met pompoen, zonder pompoen

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Broodpudding op grootmoeders wijze