Bloem van broodzakpapier

Nu we het toch over papieren zakken hebben... Broodzakken worden nog steeds massaal gebruikt. En ja, daar zijn natuurlijk alternatieven voor. Een biologisch katoenen zak bijvoorbeeld. Daarin kan je ook je brood bewaren, neem je bovendien gemakkelijk mee naar de bakker of supermarkt en is ook handig voor als je zelf je brood bakt. Je brood blijft even lang vers, mits goed afgesloten en eventueel in een broodtrommel. Ook brood invriezen kan prima in een katoenen zak. Het is alvast duurzaam en heel wat milieuvriendelijker dan de gebruikelijke plastic en papieren broodzakken.
Voor de papieren broodzakken die in omloop zijn (die je trouwens ook kan hergebruiken bij de bakker), kan je u i t e r a a r d nog andere gebruiksmogelijkheden bedenken. Waarom er niet mee knutselen bijvoorbeeld? 

In heel wat broodzakken is paraffine verwerkt (maakt de broodzak minder vochtdoorlatend, waardoor het brood langer bewaard), wat een glimmend effect heeft. Leuk om er o.a. bloemen mee te knutselen. Leuk om te maken, leuk om weg te geven en ze zijn nog decoratief ook. Bovendien zijn ze gemakkelijk in onderhoud en gaan ze lang mee. ;-) 

Een bloem van broodzakpapier kan je op dezelfde manier maken als met crêpepapier. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Eentje daarvan vind je alvast hier. Wie maak jij er blij mee?

                                                            


Reacties

Populaire posts van deze blog

Groentequiche met pompoen, zonder pompoen

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Broodpudding op grootmoeders wijze