Groentequiche met pompoen, zonder pompoen


In de oven gebakken pompoen op overschot? Ok, dat verwerk ik in een lekkere herfstgroentenquiche! 

Ingrediënten
1 broccoli
1 gele paprika
1 ui
1 teen knoflook
1 courgette
2 wortels
handjevol kerstomaten
1 bladerdeeg
busje room (+/- 250 ml)
5 eieren
100 g geraspte kaas (Ik koos hier voor cheddar, nog nooit gedaan, neem gerust andere.)
zout, peper, kruidnoot
Pompoen, gebakken 

Bereiding
- Doe de blaadjes van de broccoli en snijd de broccoli in roosjes. Kook 3 minuten in gezouten water en giet af. 
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. 
- Snipper de ui en de knoflook of hak in de chopper. Chopchop. 
- Halveer de courgette in de lengte. Halveer beide delen nogmaals. Snijd de courgette in gevierendeelde schijfjes.
- Snijd de wortel tot blokjes. 
Rol het bladerdeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. 

Doe een scheut olijfolie in een pan en bak er 2 minuten de paprikareepjes in. Voeg nadien de ui en de knoflook toe. Bak het geheel nog even kort en breng op smaak met peper en zout. 


Blancheer (kook) de wortels (+/- 4 minuten) en de courgette (+/- 3 minuten). Ze zijn dan minder hard, maar ook nog niet gemakkelijk doorprikbaar. 

Verwarm de oven voor op 180°.
Meng alle groenten in een kom (broccoli, paprika, ui, knoflook, courgette, wortels, kerstomaten). 
Leg het bladerdeeg in een ronde taartvorm. Dat kan met het bakpapier erbij. Knip overtollig bakpapier weg. Doe je het liever zonder bakpapier en rechtstreeks in de bakvorm, vet deze dan eerst in met boter of olie. Doorprik het deeg op verschillende plaatsen met een vork. 


Doe de room en de eieren in een kom of bord, klop alles goed los en meng door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer nadien zo'n 3/4e van de geraspte kaas toe. Hou de rest opzij.

Doe de groentenmix in het deeg. Giet de roommengeling er overheen. Bestrooi met de overige geraspte kaas. Zet de quiche 45 minuten in de oven. Voer een keizersnede uit in het midden en controleer of het room-eimengsel gehard is. Indien niet, zet dan nog enkele minuten langer in de oven. 


Klaar? Smakelijk eten!

Nu vergeet ik die pompoen er toch wel door te draaien zeker?! :-) Die staat hier nog schoon te blinken. Ok, dan leggen we die schoonekes NAAST de groentenquiche op het bord en kan dat toch smakelijk samen opgesmuld worden. Opgelost en nog een goeie smaakverrijker ook! 



































Reacties

Populaire posts van deze blog

Citroen- limoenwater met agavesiroop

Broodpudding op grootmoeders wijze