Appelstrudel / apfelstrudel - met ijs ;-)



Gemakkelijk, snel klaar en nóg lekkerder op een druilerige dag: de uit Oostenrijk afkomstige Apfelstrudle - of gewoon in 't Nederlands: de appelstrudel. Voor het traditionele recept kan je hier een kijkje nemen. Ik houd het bij de meest eenvoudige versie. Here we go.

:Ingrediënten

1 bladerdeeg
een half glas rozijnen
2 grote appelen
een snuif kaneel
een grote schep of 2 kleine scheppen kandij- of kokosbloesemsuiker
1 ei
bloemsuiker 

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°.
Week de rozijnen minimum 5 min in water. (Hier wordt wel vaker rum voor gebruikt, dat sla ik bij deze even over.) 


Rol het bladerdeeg open, dan kan die alvast op kamertemperatuur komen. 
Schil de appelen en snijd ze in blokjes. Meng de appels in een kom met de suiker, de kaneel en de rozijnen. 


Rol met een deegroller het bladerdeeg verder open, dan is die een stuk groter.
Schep het mengsel op de opengerolde bladerdeeg. 


Vouw eerst zowel onderaan als bovenaan een flap bladerdeeg naar binnen. Vervolgens plooi je de linkerflap naar het midden, nadien de rechterflap.


Doe het ei in een glas en klop los. Bestrijk met een zogenaamde bakborstel slash bakkwast het ei over de appelstrudel. Zo krijgt die een warmer kleurtje bij het bakken. 


Snijd enkele inkepingen dwars over de appelstrudel. Maak er gerust een figuur mee.


Bak de appelstrudel in het midden van de oven gedurende zo'n 20 à 30 mminuten. Bestrooi nadien eventueel met bloemsuiker voor een feestelijk tintje. 

                            

Snijd een stuk af en dien onmiddellijk op. 

      
Voor de liefhebbers: voeg een bol vanille-ijs toe.                                                                               
       
 Smakelijk!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Groentequiche met pompoen, zonder pompoen

Citroen- limoenwater met agavesiroop

Broodpudding op grootmoeders wijze