Koekjestaart - Petitbeurretaart

 



Die 'goeie ouwe tijd'... Laten we dat nog eens maken!
(Hier zijn dus alleen snelle suikers gebruikt.)

Ingrediënten 
1 pak Petit Beurre 
Koffie (echte koffie, granenkoffie,...)
250g boter
75g of 4 eetlepels bloemsuiker
Rietsuiker
Chocoladekorrels, muizenstrontjes, hagelslag: de melkvariant

 

Zo maak je het
Voeg de boter en de bloemsuiker samen en meng tot een luchtig geheel. 


Maak koffie klaar en vul er een half soepbord mee.  
Voor de onderste laag leg je koekjes op de ondergrond die je gaat gebruiken: een bord, een schotel. Deze moet je nog niet in koffie drenken, zo is je bodem voldoende stevig. 
Je kiest uiteraard zelf welk patroontje je legt met de koekjes.

Bovenop deze koekjes smeer je een laag van het botermengsel. Daar bovenop strooi je lichtjes met de rietsuiker overheen. Laag één is klaar!

  

De tweede laag doe je op exact dezelfde manier, maar nu dompel je de koekjes eerst heel kort even in de koffie voor je ze op de vorige laag legt. Koekjes gebroken? Niet erg: met de koffie puzzel je het weer tot een plakkend geheel. 

  
 
Deze stap herhaal je tot alle koekjes op zijn. Op de bovenste laag doe je nog een laag met het botermengsel, maar geen rietsuiker meer. In de plaats daarvan, smeer je ook de zijkanten dicht met het botermengsel. 
  

Nu bestrooi je de volledige taart met korreltjes, zowel de bovenkant als de zijkanten. Om de zijkanten vol korreltjes te krijgen, strooi je voldoende korreltjes rondom de taart. Daarna breng je de korreltjes met een boterham-mes omhoog tegen de zijkanten. 

                                                   

Het gebak is nog lekkerder wanneer je het enkele uren in de koelkast zet. Niemand fan in jouw gezin? Geen nood, er zijn absoluut afnemers genoeg bij buren, collega's en vrienden!! 
Smakelijk!
























Reacties

Populaire posts van deze blog

Groentequiche met pompoen, zonder pompoen

Citroen- limoenwater met agavesiroop

Broodpudding op grootmoeders wijze