Broodpudding op grootmoeders wijze

Ingrediënten

300 g oud brood
water
60 g boter
150 g kandijsuiker of 80 g agavepoeder
3 eieren 
50 g rozijnen
(eventueel 125 g noten, 1/2 citroen, 1 kl kaneel, appeltjes) 

Brood in water weken en uitknijpen als het mals is.
Boter smelten.
Boter, suiker, eieren, kaneel, rozijnen en noten bij elkaar roeren.
Uitgeknepen brood erbij doen en goed roeren. Bodem van vorm beboteren en deeg erin storten. Er kunnen ook appeltjes in. Opgelet geen appelen aan de bovenzijde , anders kunnen deze verbranden. Na het bakken laten afkoelen en glazuren.

Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°) bakken. Keer om op een warme schotel.

 

Glazuur = 1 eiwit loskloppen 150 à 175 bloemsuiker erbij en 1 callebaut smeltchocolade reep (gesmolten)

 


 
Week het brood in water tot het mals is en wring het uit. Ja, met je blote handen. (Van ambachtelijk gesproken. ;-))
 

Smelt de boter in een pan.

Boter, eieren, kaneel, rozijnen, suiker en eventueel noten bij elkaar doen en onder elkaar roeren. 


Het uitgeknepen brood toevoegen en goed onder elkaar mengen, eventueel met de hand. 

Beboter een bakvorm en doe het deeg erin. Als je er appeltjes in doet, niet aan de bovenkant leggen, want ze kunnen verbranden. 
Laat ongeveer 45 min in de oven bakken op 200°. Keer nadien om op een bord of plank.  

't Is ne platte geworden. In de oven nog mooi bol en nu plat. Eerste keer ever. Niet erg, de smaak is hetzelfde. ;-)
Hoera voor alle eerste keren! 

Voor de liefhebbers kan er nog glazuur of chocolade op. 
Glazuur: 1 eiwit loskloppen en 150 g à 175 g bloemsuiker erbij 
Chocolade: smeltchocolade smelten au bain marie en bovenop je broodpudding smeren 


Deel met je buren.
Smakelijk! 













Reacties

Populaire posts van deze blog

Groentequiche met pompoen, zonder pompoen

Citroen- limoenwater met agavesiroop