Broodpudding op grootmoeders wijze
Ingrediënten
300 g oud brood
water
60 g boter
150 g kandijsuiker of 80 g agavepoeder
3 eieren
50 g rozijnen
(eventueel 125 g noten, 1/2 citroen, 1 kl kaneel, appeltjes)
water
60 g boter
150 g kandijsuiker of 80 g agavepoeder
3 eieren
50 g rozijnen
(eventueel 125 g noten, 1/2 citroen, 1 kl kaneel, appeltjes)
Brood in water
weken en uitknijpen als het mals is.
Boter smelten.
Boter, suiker, eieren, kaneel, rozijnen en noten bij elkaar roeren.
Uitgeknepen brood erbij doen en goed roeren. Bodem van vorm beboteren en deeg
erin storten. Er kunnen ook appeltjes in. Opgelet geen appelen aan de
bovenzijde , anders kunnen deze verbranden. Na het bakken laten afkoelen en
glazuren.
Laat ongeveer 45
minuten in een warme oven (200°) bakken. Keer om op een warme schotel.
Glazuur = 1 eiwit loskloppen 150 à 175
bloemsuiker erbij en 1 callebaut smeltchocolade reep (gesmolten)
Week het brood in water tot het mals is en wring het uit. Ja, met je blote handen. (Van ambachtelijk gesproken. ;-))
Smelt de boter in een pan.
Boter, eieren, kaneel, rozijnen, suiker en eventueel noten bij elkaar doen en onder elkaar roeren.
Het uitgeknepen brood toevoegen en goed onder elkaar mengen, eventueel met de hand.
Beboter een bakvorm en doe het deeg erin. Als je er appeltjes in doet, niet aan de bovenkant leggen, want ze kunnen verbranden.
Laat ongeveer 45 min in de oven bakken op 200°. Keer nadien om op een bord of plank.
't Is ne platte geworden. In de oven nog mooi bol en nu plat. Eerste keer ever. Niet erg, de smaak is hetzelfde. ;-)
Hoera voor alle eerste keren!
Voor de liefhebbers kan er nog glazuur of chocolade op.
Glazuur: 1 eiwit loskloppen en 150 g à 175 g bloemsuiker erbij
Chocolade: smeltchocolade smelten au bain marie en bovenop je broodpudding smeren
Deel met je buren.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten