Verrukkelijke aardbeientaart met platte kaas (!)

Mijn eerste gedacht: dat kan toch nooit lekker zijn?!? 'k Ga dat waarschijnlijk niet lusten. Naturelle plattekaas en ik... hm. Toch maar eens proberen, je weet nooit. En als ik het niet graag eet, vind ik zeker wel andere kandidaten! 

Naar aloude en goede gewoonte pas ik het gegeven receptje aan aan goesting, inspiratie en wat we al dan niet in huis hebben. Het oorspronkelijke recept vind je in Delhaize magazine mei - juni 2012. 
So here we go!

Ingrediënten
1 rol zanddeeg (kruimeldeeg kan ook)
2 eieren
2 eetlepels poedersuiker
250 g plattekaas (vb Maquée de Brabant)
300 g aardbeien
(eventueel 1/2 koffielepel rasp van een bio-citroen)

Klaar?
.
.
.
Start!

1. Verwarm de oven op 180°. (Stap 1 is al gelukt. Applaus!)

2. Leg bakpapier in een taartvorm. Neem het zanddeeg en bedek er de bodem en de rand van de taartvorm mee, op het bakpapier dus. Leg op het deeg opnieuw bakpapier met daar bovenop een laagje droge bonen. Die zorgen ervoor dat het deeg niet bol komt te staan wanneer er lucht onder kruipt tijdens het bakken. Zet dit geheel 20 minuutjes in de oven. Nadien haal je het bovenste bakpapier en de bonen eraf (de bonen kan je nog opnieuw gebruiken) en zet je het deeg nog 5 minuutjes extra in de oven tot het goudbruin kleurt. Haal de taart uit de oven, laat deze afkoelen (belangrijk!) op een bakrooster en haal het deeg uit de vorm. Je kan er ook voor kiezen het deeg in de vorm te laten tot de taart volledig afgewerkt is. De oven mag uit. 

3. Splits de eieren. De eierdooiers heb je niet nodig en kan je nog voor een ander gerechtje gebruiken of met een ander eitje nog in de pan klutsen om op te eten. Zeker niet weggooien, gebruik het! ;-) 
Klop de eiwitten op tot stevig sneeuw (zo stevig dat je het kan scheppen) en doe er beetje bij beetje het poedersuiker bij. Schep het opgeklopte eiwit door de plattekaas. (Nu kan je de citroenrasp toevoegen als je die wil gebruiken en voorzichtig mengen.) Schep dit mengsel in de taartvorm (of in verschillende kleintjes kan ook).

4. Spoel de aardbeien heel kort onder stromend water en haal de steeltjes en kroontjes eraf. Snijd ze daarna in de lengte (van boven naar beneden) in 4. Schik de aarbdeikwartjes - hm, cool woord - aardbeikwartjes dus, op de taart in een vorm waar je helemaal blij van wordt! ;-)

Ready to try this out! 


Voorzichtige proef... hm, dat valt precies goed mee. Proef nog eens... oh, da's gewoon verrukkelijk! Misschien zelfs nog beter dan met banketbakkersroom! Aahh, zalig, verrukkelijk, nog een stukske! Da's goe spul! Nog iemand proeven? ;-) 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Groentequiche met pompoen, zonder pompoen

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Broodpudding op grootmoeders wijze