In de oven gebakken pompoen op overschot? Ok, dat verwerk ik in een lekkere herfstgroentenquiche! Ingrediënten 1 broccoli 1 gele paprika 1 ui 1 teen knoflook 1 courgette 2 wortels handjevol kerstomaten 1 bladerdeeg busje room (+/- 250 ml) 5 eieren 100 g geraspte kaas (Ik koos hier voor cheddar, nog nooit gedaan, neem gerust andere.) zout, peper, kruidnoot Pompoen, gebakken Bereiding - Doe de blaadjes van de broccoli en snijd de broccoli in roosjes. Kook 3 minuten in gezouten water en giet af. - Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. - Snipper de ui en de knoflook of hak in de chopper. Chopchop. - Halveer de courgette in de lengte. Halveer beide delen nogmaals. Snijd de courgette in gevierendeelde schijfjes. - Snijd de wortel tot blokjes. Rol het bladerdeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak er 2 minuten de paprikareepjes in. Voeg nadien de ui en de knoflook toe. Bak het geheel nog even
Bbqroosters die niet vaak gebruikt worden én ook nog eens op het bbqtoestel zelf buiten bewaard worden - ook al is het onder bijvoorbeeld een afdekzeil - kunnen na verloop van tijd gaan roesten. Geen smakelijk idee te weten dat je daar je eten op legt. Hoe weer acceptabel krijgen? Het is het best je rooster en de hele bbq na elke bbqsessie proper te maken, dan heb je heel wat minder gedoe wanneer je een volgende keer een bbq doet. De roosters ergens binnen of op een droge plek bewaren helpt ook. Normaal maak je dus je rooster schoon ná gebruik, op de nog hete kolen. Vermits ik geen zin had om 5u op voorhand vuurke stook te doen, deed ik het ouderwets. Koud. Eerst met de ijzerborstel erover. Die zit normaal bij je toestel bij aankoop, kan je ook apart aankopen en bestaat in verschillende maten en soorten. Wat meestal wordt afgeraden, is er met chemische producten of afwasproducten op te zitten, vermits dat in je eten terechtkomt. Vandaar dat er ook aluminium bakjes bestaan om op de b
Ingrediënten 300 g oud brood water 60 g boter 150 g kandijsuiker of 80 g agavepoeder 3 eieren 50 g rozijnen (eventueel 125 g noten, 1/2 citroen, 1 kl kaneel, appeltjes) Brood in water weken en uitknijpen als het mals is. Boter smelten. Boter, suiker, eieren, kaneel, rozijnen en noten bij elkaar roeren. Uitgeknepen brood erbij doen en goed roeren. Bodem van vorm beboteren en deeg erin storten. Er kunnen ook appeltjes in. Opgelet geen appelen aan de bovenzijde , anders kunnen deze verbranden. Na het bakken laten afkoelen en glazuren. Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°) bakken. Keer om op een warme schotel. Glazuur = 1 eiwit loskloppen 150 à 175 bloemsuiker erbij en 1 callebaut smeltchocolade reep (gesmolten) Week het brood in water tot het mals is en wring het uit. Ja, met je blote handen. (Van ambachtelijk gesproken. ;-)) Smelt de boter in een pan. Boter, eieren, kaneel, rozijnen, suiker en eventueel noten bij elkaar doen en onder elkaar roeren.
Reacties
Een reactie posten