Restjessoep: Courgette-tomaat-roomsoep!

Restjes in de koelkast? Daar maken we een lekker soepje van!!

Ingrediënten:
1 courgette in schijfjes
kerstomaatjes, gehalveerd
1 ajuin, gesnipperd
2 knoflooktenen, geperst of fijngesneden 
lichte room met een toets van mascarpone + kruidentuiltje (Zo staat het op het etiket, geweldige naam! Neem gerust gewone room.)
restje passata kon er ook nog bij
olijfolie
zout, peper
eventueel een lepel kruidenboter

The making of

Vermits het restjes zijn, was het bij mij zeer eenvoudig en klaar in een handomdraai. Ik typ het net even uitgebreider uit.

Doe een scheut olijfolie in een grote soeppot. Bak de knoflook samen met de ajuin tot deze laatste glazig is. Voeg de courgette en de tomaatjes toe en laat nog even stoven. Voeg water toe tot net onder de groenten. Kruid met peper en zout. Laat alles zo'n 15 minuten koken. Giet er de room bij. (Dat was bij mij een restje, dat mag een volledig brik zijn. Het is namelijk de room die de smaak af maakt!) Wij deden er nog een schepje kruidenboter bij. Het is niet meteen een verbetering voor de smaak, ook geen verslechtering, wel net even anders. Voor mij mocht die weggelaten worden. Maak er vooral iets van wat je zelf lekker vindt!


 Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groentequiche met pompoen, zonder pompoen

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Broodpudding op grootmoeders wijze