Venkeltaart
Ingrediënten:
* 200 g gezouten spekreepjes (hier vervangen door tofureepjes)
* 2 venkelknollen
* 1 teentje knoflook
* 1 sjalot
* 2 vellen bladerdeeg
* 100 g verse geitenkaas
* 1 ei
* 2 el (eetlepels) rozijnen
* 2 el olijfolie of kokosolie
* 2 el balsamicoazijn (heb ik zelf niet toegevoegd)
* 2 el vloeibare honing
* peper en zout
Voorbereiding:
- Week de rozijnen 10 min. in een glas water
- Snij de knoflook en de sjalot fijn.
- Klop het ei los met een vork.
- Snij de venkelknollen in 2 en verwijder het harde voetje. Snij daarna in heel fijne reepjes.
Bereiding:
1. Verhit de olijfolie/kokosolie in een kookpot of pan en stoof het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de spekreepjes/tofureepjes toe en laat nog 5 min. langer bakken.
2. Voeg de venkelreepjes toe, meng goed en dek af. Laat gedurende 20 min. stoven op een zacht vuurtje.
3. Voeg de rozijnen toe, samen met de balsamicoazijn en vloeibare honing. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 2 min. langer bakken en doe er dan de geitenkaas bij.
Verwarm de oven voor op 180°C.
4. Rol een vel bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de bereiding met venkel over.
5. Bedek de taart met een tweede vel bladerdeeg. Druk met de vingers de randjes goed aan, zodat de twee vellen aan elkaar plakken. Maak in het bovenste vel een kruisachtige insnijding met een scherp mes.
6. Bestrijk de taart met het losgeklopte eitje en zet ze gedurende 20 min. in een op 180°C voorverwarmde oven.
Tadaaa!
Vergat ik er toch wel de rozijnen bij te voegen zeker (in het glaasje). :-p Die heb ik er dan achteraf maar tussen gemoffeld. Eind goed, al goed. :-)
Smakelijk!
* 200 g gezouten spekreepjes (hier vervangen door tofureepjes)
* 2 venkelknollen
* 1 teentje knoflook
* 1 sjalot
* 2 vellen bladerdeeg
* 100 g verse geitenkaas
* 1 ei
* 2 el (eetlepels) rozijnen
* 2 el olijfolie of kokosolie
* 2 el balsamicoazijn (heb ik zelf niet toegevoegd)
* 2 el vloeibare honing
* peper en zout
- Week de rozijnen 10 min. in een glas water
- Snij de knoflook en de sjalot fijn.
- Klop het ei los met een vork.
- Snij de venkelknollen in 2 en verwijder het harde voetje. Snij daarna in heel fijne reepjes.
1. Verhit de olijfolie/kokosolie in een kookpot of pan en stoof het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de spekreepjes/tofureepjes toe en laat nog 5 min. langer bakken.
2. Voeg de venkelreepjes toe, meng goed en dek af. Laat gedurende 20 min. stoven op een zacht vuurtje.
3. Voeg de rozijnen toe, samen met de balsamicoazijn en vloeibare honing. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 2 min. langer bakken en doe er dan de geitenkaas bij.
Verwarm de oven voor op 180°C.
4. Rol een vel bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de bereiding met venkel over.
5. Bedek de taart met een tweede vel bladerdeeg. Druk met de vingers de randjes goed aan, zodat de twee vellen aan elkaar plakken. Maak in het bovenste vel een kruisachtige insnijding met een scherp mes.
6. Bestrijk de taart met het losgeklopte eitje en zet ze gedurende 20 min. in een op 180°C voorverwarmde oven.
Uit: Zomergroenten, zomer 2011, colruyt
|
Vergat ik er toch wel de rozijnen bij te voegen zeker (in het glaasje). :-p Die heb ik er dan achteraf maar tussen gemoffeld. Eind goed, al goed. :-)
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten