Rode paprikasoep met groene toefjes
Ingrediënten voor 4 personen: Voorbereiding:
*4 rode paprika's *Verwijder de pitjes en de witte zaad-
*1 groene paprika lijsten uit de paprika's. Snij de rode
*1 preiwit paprika's in grove stukken en de
*1 grote ui groene in blokjes.
*2 takjes peterselie *Snij de ui en het preiwit in grove
*10-tal sprietjes bieslook stukken.
*0,5 dl lichte room *Snij de peterselie en het bieslook
*1 l kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 l heet water) grof.
(Gaat ook prima met groentebouillon.)
*2 el (eetlepels) olijfolie
*peper en zout
Bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de stukken preiwit toe en laat zo'n 5 minuten stoven.
2. Voeg de stukken rode paprika toe, overgiet met de bouillon en laat 25 minuten koken. Mix tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Giet de soep daarna door - bibber ende beef - een zeef. Dit is misschien wel wat gedoe, maar het loont absoluut de moeite: soep met paprikavelletjes tussen de tanden is ook niet alles. :-)
3. Breng ondertussen water aan de kook en kook de groene paprikablokjes gedurende 25 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de grofgesneden peterselie en het bieslook toe.
4.Giet de groene paprikablokjes af en voeg de room toe. Mix samen met de kruiden tot een gladde massa. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking:
Verdeel de soep over de borden en garneer met groene stippen (met de paprikaroom).
Wij aten er lekkere zachte sandwiches met nootjes bij van de natuurvoedingswinkel.
Lekker lekker! Smullen maar!
Reacties
Een reactie posten