Lasagne met oesterzwammen

De lasagnevellen die je tegenwoordig in de winkel vindt (ik maakte ze niet zelf), moeten niet meer voorgekookt worden. Vermits deze lasagne open is, geen grote hoeveelheid lopende saus bevat en ook niet in de oven moet, heb ik de vellen wel gekookt. Om kleven te voorkomen, deed ik ze per twee in een grote pot met een weinig water en legde ze nadien verspreid op borden. Handig is om de vulling op voorhand klaar te hebben, dan kan de lasagne ineens gestapeld worden.








Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g oesterzwammen                                         - 200 g verse roomkaas (à la Philadelphia)
- 4 takjes peterselie                                                - 70 g grana padano (harde Italiaanse kaas)
- 2 sjalotten                                                            - Ik gebruikte 9 vellen droge lasagne.
- 1 teentje knoflook                                                - 1 dubbele borstfilet van braadkip  
- 2 lepels olijfolie                                                      (Ik gebruikte broccoli in de plaats van kip.)
- peper en zout                                                        
                                                                                                                                                                
Voorbereiding
* Maak de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes. De hoeveelheid lijkt veel, maar dat slinkt  nog tijdens het bakken.
* Snipper het knoflook, de sjalot en de peterselie fijn.
* Schraap krullen van de grana padano.
* Snij de kipfilet in blokjes van 1 cm OF kook de broccoli beetgaar.

Bereiding
1. Verhit de olijfolie in een kookpot of hoge pan en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de kippenblokjes toe (als je kip gebruikt) en kruid met peper en zout. Laat +/- 5 min. kleuren aan alle kanten.
2. Voeg de reepjes oesterzwam toe en laat nog 5 minuten meebakken. Voeg eventueel de broccoli toe.
3. Roer er de verse roomkaas onder, de helft van de grana padano en 2/3 van de peterselie. Kruid bij naar smaak met peper en zout.
4. Kook de lasagnevellen gaar in lichtgezouten water gedurende een 6 à 7 minuten (volgens hoe je de pasta graag hebt --> zelf even proeven).
5. Ik schikte 3 vellen lasagne naast elkaar in een ovenschotel, verdeelde de mengeling erover, terug 3 vellen lasagne, terug mengeling en zo verder tot alles op is. Je eindigt met een vel lasagne.

Afwerking
Bestrooi met de rest van de peterselie en de grana padano en serveer onmiddellijk met een stukje stokbrood.
SMAKELIJK!

Licht bijgewerkt recept uit 'Herfstgroenten' 2011 van Colruyt.                                                  
                                                                              

Reacties

Populaire posts van deze blog

Veggie lasagne met spinazie

Dodentocht 2025, eerste deelname - TIPS

Nachos-ovenschotel