Gepofte kastanjes
Op een druilerige zondag in november... poffen we kastanjes!
**************************************
Verwarm de oven voor op 200°.
Neem zoveel tamme (!) kastanjes (die met de staartjes dus) als je er gaat smullen.
Kerf een + in het vruchtvlees van elke kastanje. Zo kan de stoom ontsnappen en vliegen de kastanjes niet meer alle kanten op. Het zijn dus eigenlijk geroosterde i.p.v. gepofte kastanjes.
Leg de kastanjes op een bakpapier op het rooster van de oven. Laat zo'n kwartiertje roosteren.
Pel de kastanjes als ze nog warm zijn (en toch al een beetje afgekoeld), dat gaat gemakkelijker. Ook het bruine korstje onder de harde schil verwijder je.
Het schijnt dat geroosterde kastanjes lekker zijn met een toefje zout. Voor wie het eens proberen wil...
*SMAKELIJK!*
**************************************
Verwarm de oven voor op 200°.
Neem zoveel tamme (!) kastanjes (die met de staartjes dus) als je er gaat smullen.
Kerf een + in het vruchtvlees van elke kastanje. Zo kan de stoom ontsnappen en vliegen de kastanjes niet meer alle kanten op. Het zijn dus eigenlijk geroosterde i.p.v. gepofte kastanjes.
Leg de kastanjes op een bakpapier op het rooster van de oven. Laat zo'n kwartiertje roosteren.
Pel de kastanjes als ze nog warm zijn (en toch al een beetje afgekoeld), dat gaat gemakkelijker. Ook het bruine korstje onder de harde schil verwijder je.
Het schijnt dat geroosterde kastanjes lekker zijn met een toefje zout. Voor wie het eens proberen wil...
*SMAKELIJK!*
Reacties
Een reactie posten