Havermoutpap met banaan
Getipt door Jan Van Loock.
Ervan uitgaande dat dit niet mijn favoriet zou zijn, heb ik het toch maar geprobeerd. Het zou niet de eerste keer zijn dat iets beter uitdraait dan eerst gedacht.
Ingrediënten
- 2 bananen
- havermout naar believen
- rijstdrank of amandeldrank
- havermout naar believen
- rijstdrank of amandeldrank
Bereiding
Prak de bananen met een vork.
Doe een hoeveelheid havermout naar wens in een kookpot. Giet er amandeldrank of rijstdrank overheen tot de havermout ondergedompeld is. Breng aan de kook op een gemiddeld vuurtje. Wanneer het kookt, zet op een zacht vuur en roer de geprakte banaan er doorheen.
Kruiden of zoetmiddel toevoegen is niet nodig. Het geheel is bananenzoet. Ik deed er nog speculaaskruiden bij, inspi van het moment, maar dat hoefde dus niet. Allebei goed, zonder misschien zelfs nog beter.
Het resultaat valt dus inderdaad beter mee dan gedacht. Niet mijn favoriet, wel lekker!
Simpel en goed, zo heb ik het graag.
Wat wel zeker is, met deze combi vallen ongetwijfeld lekkere en gezonde koekjes te bakken! ;-)
Maar dat is voor een volgende keer.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten