Havermoutpap met appel en kiwi (en extra suggesties)
Lekker en verwarmend op koudere dagen, boostend op warmere dagen: een havermoutpapke!
Ingrediënten
Havermout
1/2 appel, in kleine stukjes
1 kiwi, in kleine stukjes
Naar keuze: rijstdrank, kokosdrank, amandeldrank, soyadrank, haverdrank,...
Extra: agavesiroop, kaneel, gemberpoeder of verse gember, rozijnen
Bereiding
Doe de gewenste hoeveelheid havermout in een kookpannetje. Giet er rijstdrank (of andere drank) overheen tot de havermout volledig onder staat. Zet op een middelmatig vuurtje en laat koken. Doe er ondertussen het fruit bij. Appel heeft iets meer gaartijd nodig, kiwi is vrijwel onmiddellijk warm, maar je kan ze er ook tegelijkertijd bijvoegen. Even experimenteren dus en uitzoeken wat je zelf het lekkerst vindt. Tijdens het koken kan je nog extra's toevoegen. In deze schotel zit agavesiroop, gemberpoeder en kaneel.
Tip: Ook verbazingwekkend lekker is mandarijn in je pap! Liever iets zoeter? Probeer dan passievrucht! Geen fruit in huis? Ook confituur en zelfs vb. rodevruchtensap doen het goed in havermoutpap. Voor ieder wat wils!
Andere combinaties vind je hier, hier en jawel, hier.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten