Veggie lasagne met spinazie
'Laten we nog eens lasagne maken', suggereerde de dochter enthousiast en zo gezegd zo gedaan. Met een receptje van den Okay deze keer, gingen we aan de slag.
Dit heb je nodig:
400 g verse spinazie
5 g ricotta
250 g geraspte mozarella
50 g geraspte parmezaan
1 ei
9 lasagnevellen
420 g pastasaus basilico
2 el gedroogde oregano
1 snuifje nootmuskaat
(1 snuifje = mespunt ;-))
zwarte peper
zout
Verwarm de oven voor op 180°.
De lasagnevellen die wij gebruiken (Lasagne all'Uovo n.199 Collezione Barilla --> gewoon bij de colruyt ;-)) moet je niet meer voorkoken, dus die kunnen meteen mee verwerkt worden. Indien je ze wel nog moet koken: kook al dente in lichtgezouten water (zie verpakking voor verdere instructie) en giet af.
Verdeel een dun laagje tomatensaus (= de helft van de pot) over de bodem van een ovenschaal.
Je kan de spinazie er zo bijdoen of, zoals het eigenlijk hoort, eerst de steeltjes verwijderen.
Dat doe je door elk blad (!) dubbel te plooien met de nerven aan de buitenkant en de meest gladde kant aan de binnenkant en er het steeltje van boven naar beneden af te trekken.
Optie 1:
Meng de ricotta, het ei, de helft van de mozarella, de parmezaan, de verse spinazie, de oregano, de nootmuskaat, peper en zout. Beleg er de lasagnevellen mee en rol op. Leg in de ovenschaal.
Verdeel de rest van de tomatensaus over de rolletjes samen met de rest van de mozarella.
Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
Optie 2: (die deden wij)
Meng de ricotta, het ei, de helft van de mozarella, de parmezaan, de verse spinazie, de oregano, de nootmuskaat, peper en zout.
Leg enkele lasagnevellen op het laagje tomatensaus.
Bedek met de helft van het spinazie-kaasmengsel.
Leg hier opnieuw enkele lasagnevellen bovenop.
Verdeel de rest van de tomatensaus over de lasagnevellen, samen met de rest van de mozarella.
Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
Reacties
Een reactie posten