Nachos-ovenschotel



Je huis vullen met lekker geurende kruiden uit de Oaxacaanse keuken (Weeral wat bijgeleerd. ;-))? Ga voor deze lekkere nacho-ovenschotel!

Je hebt nodig:
Klein blikje maïs
1 rode paprika 
1 zak nachos
1 rode ui
1 tomaat
1 groene jalapeño peper
1 knoflookteentje
specerijenmengeling (vb. Mexicaanse kruidenmix, taco kruidenmix)
1 el olijfolie
50 g cheddarkaas (kan je geraspt kopen of een blok zelf raspen)
200 g gehaktvlees / veggiegehakt

Zo maakt je het: 
1. Verwarm de oven voor op grilstand. 
2. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Kuis de rode paprika en snijd in kleine blokjes. 
3. Keuzemenu: 
    *Voor een pittig gerecht, kies 1: Snijd de groene jalapeño peper fijn en voeg de zaadjes toe.
    *Voor een medium pittig gerecht, kies 2: Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Hak de groene                jalapeño peper fijn.
    *Voor een mild gerecht, kies 3: Voeg de groene jalapeño peper NIET toe. 
4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en de knoflook tot deze glazig worden. Voeg de rode paprika toe. 
5. Kruid de ui, knoflook en rode paprika met de specerijenmix en laat meestoven. Roer goed door. 
6. Voeg het gehaktvlees toe en plet het met een vork. 
7. Laat de maïs uitlekken en voeg toe aan het gehakt. 
8. Meng alles goed en laat alles nog 3 minuten stoven op een gemiddeld vuur tot het gehaktvlees gaar is. Gebruik je veggiegehakt? Goed mengen en even mee laten verwarmen.
9. Leg de nachochips in een vuurvaste schaal en maak een holte in het midden. Vul de holte met het gehaktmengsel. 
10. Strooi de cheddarkaas over het geheel en plaats de ovenschaal 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. 
 
11. Was ondertussen de tomaat, verwijder het kroontje en snijd in blokjes. 
12. Haal de ovenschaal uit de oven en strooi de tomatenblokjes er overheen. 
   


13. Serveer onmiddellijk! Smakelijk! 


Tip 1: Past perfect bij een zelfgemaakte guacamole!
Tip 2: Je kan op het einde nog lente-uitjes en/of zure room toevoegen.
            






Reacties

Populaire posts van deze blog

Veggie lasagne met spinazie

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken