Tofu met sojascheuten en amandelen - nomnomnom
Recept uit 'lentegroenten' van Colruyt |
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
* 375 g tofu (Ik gebruik een reeds verwerkte en gekruide vorm.)
* 500 g sojascheuten
* 1/2 bloemkool
* 1 ui
* 25 cl sojaroom (of andere, kies zelf he mensen)
* 1 dl groentebouillon
* 2 eetl. olijfolie
* 2 eetl. sojasaus (Ik gebruik Tamari van Lima. Er zijn uiteraard mogelijkheden zat.)
* 100 g amandelschilfers
* 10 sprietjes bieslook (Kan je zelf kweken in keuken of tuin.)
* 2 koffiel. kerriepoeder
* peper
Zo maak je het:
Snij de ui in halve maantjes. (Dat is bij mij dus gesnipperd, macht der gewoonte.)
Snij de bloemkool in roosjes.
Snipper het bieslook fijn.
Snij de tofu in reepjes.
Rooster de amandelschilfers kort in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
Deze zijn niet geroosterd. | |
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. Voeg na 3 min. de ui toe en bak mee.
Voeg de bloemkoolroosjes, de sojaroom, de sojasaus en de groentebouillon toe. Laat 5 min sudderen. Kruid met het kerriepoeder.
Doe er de sojascheuten bij en roerbak 2 min. Kruid met peper.
Bestrooi met de amandelschilfers en de bieslooksnippers. Serveer met volle rijst.
Wijntip: (Dat staat mee in dat boekje, geweldig toch!)
Duas Uvas Rood
D.O. Estremadura
Reacties
Een reactie posten