Ontbijttaartje met Griekse yoghurt en bosvruchten

 Recept van puurfiguur

Nu ja, taartje... 

Wat heb je nodig?

- 100 g Griekse yoghurt
- 1 ei
- 1/2 kleine banaan
- 50 g bramen of andere vruchten (vers of uit de diepvries)
- 20 g amandelmeel
- 15 g gebroken lijnzaad
- 1/2 tl kaneelpoeder 

Zo maak je het
 
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Plet de banaan tot een puree met een vork.
3. Voeg het ei toe, samen met het amandelmeel, het lijnzaad en het kaneelpoeder en meng alles door elkaar.
 
 
 
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel erop. Spreid het op zo'n manier dat er een taartbodem van ongeveer 1 cm dik ontstaat. Gebruik zo je wil een bakvorm om alles op z'n plaats te houden of figuurtjes van te maken. 
- Geweldig hoe dat eertijds omschreven werd: deeg storten op een bakplaat. En die woordenschat wordt nog steeds zo gebruikt, zo blijkt. 
 
 
 
5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartbodem circa 15 minuten, totdat deze goudbruin is. 
 
 
 
6. Haal de taartbodem uit de oven en laat nog even afkoelen. 
7. Besmeer met de Griekse yoghurt. 
8. Garneer met de bramen of bosvruchten en eventueel een snufje kaneelpoeder. 
Gebruik je vruchten uit de diepvries? Ontdooi deze dan eerst. Dat is aangenamer in mond en maag. :-)  
 

 









Reacties

Populaire posts van deze blog

Veggie lasagne met spinazie

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Nachos-ovenschotel