Veggie tabouleh met cranberry's, pistachenoten, verse kruiden
Hello Fresh recept, lichtjes aangepast
Ingrediënten voor 3 - 4 personen
3 rode uien, in ringen gesneden
375g rode cherrytomaten, halveren
1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
200 g bulgur (bevatten gluten)
2 tl gemalen koriander
30 g verse bladpeterselie en munt
30 g pistachenoten
1 avocado
75 g feta
75 g gedroogde cranberry's
chilivlokken, naar smaak
1 bouillonblokje
1,5 el extra vierge olijfolie
1 tl olijfolie
1,5 el wittewijnazijn
peper en zout
Bereiding
Breng 175 ml water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe. Doe de bulgur bij de kokende bouillon en kook afgedekt in 15-17 min gaar en droog. Roer regelmatig door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Klaargemaakte uien, komkommer en tomaatjes, check:
Doe de komkommer, de tomaten, de gemalen koriander, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie in een saladekom (dus niet de uiringen). Breng op smaak met ruim peper en zout.
Goed mengen.
Rode ui karamelliseren: Verhit een (koeken)pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3-4 minuten. Regelmatig roeren, anders brandt die aan. Voeg nadien de olijfolie toe, verlaag het vuur en bak de rode ui in 6-8 minuten.
Garnering: Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.
Salade maken: Doe de bulgur, de rode ui en 2/3e van de verse kruiden bij in de saladekom, schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Hou je van pittig? Bestrooi het geheel dan met een beetje chilivlokken.
Op je gezondheid! Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten