Soep van wortelpulp uit de juicer
Na lang nog eens m'n juicer bovengehaald. Worteltjes erin en mmmmm, wat heeft dat gesmaakt! Ook als je doorgaans geen fan bent van wortelsap, probeer het na enige tijd nog eens. Smaken, goestingskes én behoeftes veranderen. Je zou er nog versteld van kunnen staan.
Wanneer je fruit en/of groenten door de juicer haalt, blijft er altijd geweldig veel pulp over. Zonde om weg te smijten, dus wat doen we ermee? Puree? Mueslireep? Koekjes? Taart?... Zo'n hoeveelheid is het niet, dus niets handiger dan er even een soepje van te maken.
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst of kleingesneden
groentenpulp uit je juicer
afhankelijk van welke groente(n) je gebruikte, kan je nog extra groenten toevoegen
1 tomaat
enkele blaadjes sla
zout, peper, kruidnoot, dragon voor de verandering
eventueel een bouillonblokje
Bereiding
Doe een scheut olijfolie in een voldoende grote kookpot. Let op: wanneer je water toevoegt, neemt pulp behoorlijk wat meer ruimte in dan in samengeperste vorm. ;-)
Voeg de ui en de knoflook toe en laat even sudderen tot de ui glazig is.
Voeg de andere groenten en de pulp toe.
Zet alles onder water, voeg de kruiden erbij en laat 10 minuutjes koken. Mixen en klaar!
Een scheutje room voor wie dat wenst om het af te maken.
Smakelijk!
P.S.: Na het proeven ontdekte ik dat je toch veel merkt van de textuur van de pulp. Dat zal niet voor iedereen even aangenaam eten zijn. Volgende keer test ik dus iets anders uit, tot de beste verwerking hiervoor gevonden is. ;-)
Reacties
Een reactie posten