Havermoutpap, ook lekker in de zomer!
Ingrediënten:
havermout naar believen
kokosdrank, amandeldrank, soyadrank, rijstdrank,...
Fruit:
een handvol druiven, in 2 of 4 gesneden
een halve appel, in blokjes gesneden
de inhoud van 1 of 2 passievruchten
Indien gewenst:
kaneel, gemberpoeder of verse gember, agavesiroop
Doe de portie havermout naar believen in een kookpotje, giet er amandeldrank, kokosdrank, rijst- of andere drank bij tot de havermout onder staat. Het fruit kan je toevoegen zowel tijdens als na het koken. Fruit dat je mee opwarmt, is verrassend lekker en geeft geheel andere smaken dan wanneer je dat achteraf toevoegt. Zélfs fruit dat je normaal niet zou opwarmen, zoals bijvoorbeeld druiven en mandarijn.
Voor de spijsvertering is opgewarmd fruit beter voor wie minder krachtige darmen heeft. Wie wat meer weerstand en werk van je innerlijk stelsel kan verdragen, is even goed met rauwkost. Beide, opgewarmd en rauw, hebben voordelen en bij beide zijn er verschillende theorieën die allemaal kloppen voor wie ermee geholpen is. Kies dus zelf wat je het best ligt, waar je het meest zin in hebt of het meeste behoefte aan hebt.
Bij deze pap voegde ik het fruit toe tíjdens het koken: een halve appel in stukjes gesneden, een handvol druiven in stukjes gesneden en de inhoud van 2 passievruchten
Zoetmaker: agavesiroop, kaneel
Voor extra warmte in je lijf en iets meer pit: gemberpoeder of geraspte verse gember.
Een andere havermoutcombi vind je hier en hier.
Wat is jouw persoonlijke favoriete combi?
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten