Ontbijtje: groene koeienvla


Wat een smurrie eten mensen toch! Groene koeienvla! Jakkes! Maar met de juiste toverspreuk wordt alles beter!

Voor een lekker stevige hap, alles in de blender!

Voor deze mix neem je:
1 banaan - 1 avocado - 2 volle handen veldsla - chiazaad (niet mee overdrijven, een beetje is voldoende) - een restje gemixte cashewnoten - kokos-amandeldrank (en wat ik niet in huis had: een appel en blauwe bessen)

Een hapje dat er zo wel in gaat, maar als ik nog een appel had liggen (de laatste heeft de vorige dag niet overleefd), dan had ik die er ook nog mee ingedraaid. Een appel maakt alles beter weet je, vaak een verfrissende en afwerkende toevoeging aan zulke knabbels. Blauwe bessen hadden het ook wel goed gedaan bij deze combi, maar dan wel als garnering (er bovenop, om af te werken) en niet mee in de mix.

Groene (blad)groentjes zijn onontbeerlijk voor een algemene goede gezondheid en voor een goede weerstand. Wat voor veel geldt, is ook in de keuken van toepassing en zeker ook voor groene groenten: wissel voldoende af en combineer regelmatig met andere (groene) groentjes en fruitjes.

Veldsla is rijk aan vezels en bevat een goeie portie vitamine A en C. Daarnaast is het een goede bron van kalium, foliumzuur en ijzer.

Avocado's heb ik pas leren kennen als ik al lang het ouderlijke huis uit was. En maar goed ook dat ik ze nu ken, want het is een geniale en bijzonder gezonde vrucht! Bovendien is ze multi-inzetbaar in allerlei smakelijke hapjes. Avocado's bevatten kalium, ijzer, zink, magnesium en zijn rijk aan vezels en vitamine B,C, E en K. Bovendien bevatten ze een heleboel anti-oxidanten en stoffen die het verouderingsproces vertragen, goed zijn voor je zicht en je huid, ontstekingen tegengaan en ze zouden de kans op kanker verminderen.

Uiteraard kan je dit ook op een ander moment van de dag klaarmaken.

Smakelijk!






Reacties

Populaire posts van deze blog

Veggie lasagne met spinazie

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Nachos-ovenschotel