Bbqroosters die niet vaak gebruikt worden én ook nog eens op het bbqtoestel zelf buiten bewaard worden - ook al is het onder bijvoorbeeld een afdekzeil - kunnen na verloop van tijd gaan roesten. Geen smakelijk idee te weten dat je daar je eten op legt. Hoe weer acceptabel krijgen? Het is het best je rooster en de hele bbq na elke bbqsessie proper te maken, dan heb je heel wat minder gedoe wanneer je een volgende keer een bbq doet. De roosters ergens binnen of op een droge plek bewaren helpt ook. Normaal maak je dus je rooster schoon ná gebruik, op de nog hete kolen. Vermits ik geen zin had om 5u op voorhand vuurke stook te doen, deed ik het ouderwets. Koud. Eerst met de ijzerborstel erover. Die zit normaal bij je toestel bij aankoop, kan je ook apart aankopen en bestaat in verschillende maten en soorten. Wat meestal wordt afgeraden, is er met chemische producten of afwasproducten op te zitten, vermits dat in je eten terechtkomt. Vandaar dat er ook aluminium bakjes best...
Reacties
Een reactie posten