Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipcurry




   Ingrediënten: (voor 4 personen)
   2 knoflooktenen
   1 ui
   10g verse bladpeterselie 10g
   2 rollen rechthoekig bladerdeeg 
   320g vegetarische kipstukjes
   2 zakjes kerriepoeder
   1 krop botersla
   2 appels
   100g biologische zure room
   2 gele wortels
   2tl mosterd
   2tl honing
   2el olijfolie
   peper en zout                                                           


Let's go!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. (Met een chopper kan dat uiteraard samen gechopt worden.) Snipper de bladpeterselie fijn (of chop).  

Bladerdeeg
Haal beide bladerdegen uit de verpakking en leg open. Verdeel ze in 2 door ze in de lengte door te snijden. Snijd nadien nogmaals in 3 in de andere richting, zodat je 6 plakken krijgt per bladerdeeg.


Kipstukjes
Verhit 2el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Snijd de grotere vegetarische kipstukjes klein. Voeg de vegetarische kipstukjes met 6 tl kerriepoeder toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.  

Snijd ondertussen de botersla grof. 
(Op de foto is de sla nog niet versneden, enkel blaadjes losgemaakt en gewassen.)        
        
Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 


Meng 2/3e van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kipcurry. Breng op smaak met peper en zout.


Schep zo'n 2el vegetarische kipcurry op één helft van elk bladerdeegplakje. Vouw de andere helft van het bladerdeegplakje over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. (HU?Melk? Nog nooit gedaan... ok, let's give it a try.) Bak de bladerdeegpakketjes 20-25 min in de oven of tot ze gaar zijn. 
 

Tijd voor SALADE!
Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de overige zure room met 2el extra vierge olijfolie, 2tl mosterd (dat was bij mij dus veel minder, want ik hou niet van mosterd, haha. :-p) en 2tl honing en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla, de wortel, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing. 


Ondertussen zijn de bladerdeegpakketjes klaar om uit de oven gehaald te worden. Taratataaa! Met een schoon bruin kleurtje van de melk. Dat doet het dus ook. 


Klaar om de tafel te vullen met gouden eten en gezellig volk! 


Smakelijk!

Recept van Hello Fresh













Reacties

Populaire posts van deze blog

Veggie lasagne met spinazie

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Nachos-ovenschotel