Paprika-wortelsoep

 

Ingrediënten

1 teen knoflook, geperst of fijn gesneden 
1 ajuin, gesnipperd 
2 wortelen, in schijfjes 
1 rode paprika, in blokjes gesneden 
zout, peper, kruidnoot, kurkuma,...
een scheut olijfolie of kokosolie

Bereiding

Snijd of pers de knoflook fijn. (Hier gebruikte ik meerdere kleine knoflookteentjes, ook goed.) 







Allemaal de perser in.    













Snipper de ajuin.




                                                      

Snijd de wortels in schijfjes.


Snijd de paprika in blokjes. 

Doe een scheut olijfolie of kokosolie in een voldoende ruime pot. 
Fruit de ajuin en de knoflook tot die glazig is.
Voeg de wortels en de parika toe. 
Vul de pot met water zodat de groenten net onder staan. Aanlengen kan achteraf altijd nog. 
Kruid met peper, zout, knoflook, kurkuma, kruiden naar wens en smaak.
Breng aan de kook en laat een 20 min pruttelen of tot de groentjes doorprikbaar zijn. 

Proef en kruid eventueel bij. Mix de soep en schep uit. 

Smakelijk!


P.S.: Er belandden niet per ongeluk en ook niet toevallig een paar druppels chillisaus (de pikante olie om je pizza's extra hot te maken) in de soep. Dat maakte het geheel wat pittiger en nog meer jummie. Als je ervan houdt, anders laat je dat schoonekes achterwege.  









Reacties

Populaire posts van deze blog

Veggie lasagne met spinazie

Nachos-ovenschotel

Dodentocht 2025, eerste deelname - TIPS