Bosvruchtentaart

 


Ingrediënten
1 rol kruimeldeeg of zanddeeg
500 g bosvruchten, vers of uit de vriezer
Sap van 2 citroenen (6 el = eetlepels)
1 eiwit
1 eierdooier
50 g (riet)suiker / kokosbloesemsuiker / agavepoeder
150 ml water
1 el maïszetmeel --> daarvoor gebruikte ik 2g agar agar (mag ook 4g zijn) 
bloemsuiker

Bereiding

Bij gebruik van diepgevroren bosvruchten: haal ze uit de verpakking en laat ontdooien. 

Haal het deeg uit de verpakking, ontrol het en leg het samen met het bakpapier in een taartvorm. Knip het teveel aan bakpapier weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Leg bakpapier op het deeg en leg er gedroogde bonen op. (Zonder de bonen wil het ook weleens lukken btw.) 


Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Verwijder nadien de bonen en het bakpapier en laat afkoelen.  


Terwijl het deeg in de oven staat, breng je het water, de suiker en het citroensap aan de kook. Klop de eierdooier los, samen met 2 el water en de agar agar. Breng dit al roerend bij het citroenwater en breng opnieuw aan de kook. Laat nadien afkoelen.

Agavepoeder







Agar agar :-p 

Eidooier + water + agar agar // eiwit

Eidooier + water + agar agar loskloppen

Toevoegen aan het citroenwater.

Tijdens het opkoken. 
Klop het eiwit stijf.





















Spatel het opgeklopte eiwit door de nog warme citroencrème en laat afkoelen. 
 
Schep de afgekoelde crème in de afgekoelde taartvorm.
         
Bedek met de bosvruchten en bestrooi eventueel met bloemsuiker. 

Dat citroenlaagje heb ik nog niet eerder gemaakt. Heb ik ook niet veel van geproefd, dus dat zal volgende keer met weer iets anders zijn. 

Smakelijk! 


P.S.: Verse vruchten zijn veruit het lekkerst!






























 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Veggie lasagne met spinazie

Verroeste roosters van de bbq schoonmaken

Nachos-ovenschotel