pasta met gerookte zalm en witloof
Dit is zóóó lekker!! Héérlijk smullen! Een absolute aanrader. Ik kreeg het recept zelf van iemand anders en is absoluut de moeite waard om het te proberen. Here we go:
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g tortellini ricotta en spinazie (ik gebruikte een andere pastavorm hier)
250 g gerookte zalm
200 g kerstomaatjes
1 kg witloof
het sap van 1 citroen
70 g gemalen kaas
2 dl lichte room
5 el dennenpitten
1 el olijfolie
1 blokje groentebouillon
1/2 plantje dille
3 takjes verse tijm
peper en zout
Bereiding:
Snijd het witloof in stukjes en kook het gedurende 10 min in een beetje kokend water.
Laat goed uitlekken. Zet 1/3 opzij.
Mix de overige 2/3 met de lichte room, het verbrokkelde bouillonblokje en de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.
Spoel de dille en snipper deze fijn. Meng de dille met het citroensap onder de bereiding.
Kook de tortellini gaar in kokend water en giet af.
Schik de tortellini in een beboterde (of beoliede) vuurvaste schotel.
Verdeel het witloof en de zalmreepjes over de pasta.
Giet de witloofroomsaus erover. Bestrooi met de gemalen kaas en de dennenpitten.
Zet even onder de grill.
De kerstomaatjes voeg je achteraf toe. Leg ze bovenop je overheerlijke ovenschotel. Klaar!
Smakelijk!
P.S.: Ik vind zelf dat de witloofsmaak heel erg geneutraliseerd wordt in deze schotel. Toch zullen kinderen het niet met me eens zijn. :-p De pasta daarentegen, de saus en de vis worden goed gesmaakt.
Reacties
Een reactie posten