'Laten we nog eens lasagne maken', suggereerde de dochter enthousiast en zo gezegd zo gedaan. Met een receptje van den Okay deze keer, gingen we aan de slag. Dit heb je nodig: 400 g verse spinazie 5 g ricotta 250 g geraspte mozarella 50 g geraspte parmezaan 1 ei 9 lasagnevellen 420 g pastasaus basilico 2 el gedroogde oregano 1 snuifje nootmuskaat (1 snuifje = mespunt ;-)) zwarte peper zout Verwarm de oven voor op 180°. De lasagnevellen die wij gebruiken (Lasagne all'Uovo n.199 Collezione Barilla --> gewoon bij de colruyt ;-)) moet je niet meer voorkoken, dus die kunnen meteen mee verwerkt worden. Indien je ze wel nog moet koken: kook al dente in lichtgezouten water (zie verpakking voor verdere instructie) en giet af. Verdeel een dun laagje tomatensaus (= de helft van de pot) over de bodem van een ovenschaal. Je kan de spinazie er zo bijdoen of, zoals het eigenlijk hoort, eerst de steeltjes verwijderen. Dat doe je door elk blad (!) dubbel te...
Je huis vullen met lekker geurende kruiden uit de Oaxacaanse keuken (Weeral wat bijgeleerd. ;-))? Ga voor deze lekkere nacho-ovenschotel! Je hebt nodig: Klein blikje maïs 1 rode paprika 1 zak nachos 1 rode ui 1 tomaat 1 groene jalapeño peper 1 knoflookteentje specerijenmengeling (vb. Mexicaanse kruidenmix, taco kruidenmix) 1 el olijfolie 50 g cheddarkaas (kan je geraspt kopen of een blok zelf raspen) 200 g gehaktvlees / veggiegehakt Zo maakt je het: 1. Verwarm de oven voor op grilstand. 2. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Kuis de rode paprika en snijd in kleine blokjes. 3. Keuzemenu: *Voor een pittig gerecht, kies 1: Snijd de groene jalapeño peper fijn en voeg de zaadjes toe. *Voor een medium pittig gerecht, kies 2: Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Hak de groene jalapeño peper fijn. *Voor een mild gerecht, kies 3: Voeg de groene jalapeño peper N...
Vorig jaar deed zoon Tobe (toen 17) mee met de dodentocht in Bornem en wandelde die uit samen met een vriend. Dit jaar deed hij opnieuw mee. Ook dochter Hanne schreef zich in. Toen ze in maart vermeldde dat er nog ruim tickets over waren, zei ik: ‘Ok, doe mij er ook maar eentje dan’. Zo gezegd, zo gedaan. Ik doe mee. Inschrijving: Bij inschrijving en betaling krijg je een bevestigingsmail. In de weken voor de dodentocht kan je je volgnummer en eventuele t-shirt gaan ophalen in Bornem. Dit wordt via mail gecommuniceerd. Je volgnummer staat op je badge. Deze is voorzien van een tracker. De badge draag je aan de controleposten bovenop je kleding, zodat deze gescand kan worden. Dat gaat vanzelf, je moet wel tussen de daarvoor voorziene paaltjes lopen. :-) Tijdens de tocht kunnen familie en vrienden je zo volgen via de trackingpagina op de website v...
Reacties
Een reactie posten