Het langverwachte zwierrokje, in 't zelfde stofke als het kleedje van 2 jaar terug. Faajnellie! 'kMoet wel nog wat aanpassen aan het boordeke, want dat klopt toch ni helemaal.
'Laten we nog eens lasagne maken', suggereerde de dochter enthousiast en zo gezegd zo gedaan. Met een receptje van den Okay deze keer, gingen we aan de slag. Dit heb je nodig: 400 g verse spinazie 5 g ricotta 250 g geraspte mozarella 50 g geraspte parmezaan 1 ei 9 lasagnevellen 420 g pastasaus basilico 2 el gedroogde oregano 1 snuifje nootmuskaat (1 snuifje = mespunt ;-)) zwarte peper zout Verwarm de oven voor op 180°. De lasagnevellen die wij gebruiken (Lasagne all'Uovo n.199 Collezione Barilla --> gewoon bij de colruyt ;-)) moet je niet meer voorkoken, dus die kunnen meteen mee verwerkt worden. Indien je ze wel nog moet koken: kook al dente in lichtgezouten water (zie verpakking voor verdere instructie) en giet af. Verdeel een dun laagje tomatensaus (= de helft van de pot) over de bodem van een ovenschaal. Je kan de spinazie er zo bijdoen of, zoals het eigenlijk hoort, eerst de steeltjes verwijderen. Dat doe je door elk blad (!) dubbel te...
Bbqroosters die niet vaak gebruikt worden én ook nog eens op het bbqtoestel zelf buiten bewaard worden - ook al is het onder bijvoorbeeld een afdekzeil - kunnen na verloop van tijd gaan roesten. Geen smakelijk idee te weten dat je daar je eten op legt. Hoe weer acceptabel krijgen? Het is het best je rooster en de hele bbq na elke bbqsessie proper te maken, dan heb je heel wat minder gedoe wanneer je een volgende keer een bbq doet. De roosters ergens binnen of op een droge plek bewaren helpt ook. Normaal maak je dus je rooster schoon ná gebruik, op de nog hete kolen. Vermits ik geen zin had om 5u op voorhand vuurke stook te doen, deed ik het ouderwets. Koud. Eerst met de ijzerborstel erover. Die zit normaal bij je toestel bij aankoop, kan je ook apart aankopen en bestaat in verschillende maten en soorten. Wat meestal wordt afgeraden, is er met chemische producten of afwasproducten op te zitten, vermits dat in je eten terechtkomt. Vandaar dat er ook aluminium bakjes best...
Je huis vullen met lekker geurende kruiden uit de Oaxacaanse keuken (Weeral wat bijgeleerd. ;-))? Ga voor deze lekkere nacho-ovenschotel! Je hebt nodig: Klein blikje maïs 1 rode paprika 1 zak nachos 1 rode ui 1 tomaat 1 groene jalapeño peper 1 knoflookteentje specerijenmengeling (vb. Mexicaanse kruidenmix, taco kruidenmix) 1 el olijfolie 50 g cheddarkaas (kan je geraspt kopen of een blok zelf raspen) 200 g gehaktvlees / veggiegehakt Zo maakt je het: 1. Verwarm de oven voor op grilstand. 2. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Kuis de rode paprika en snijd in kleine blokjes. 3. Keuzemenu: *Voor een pittig gerecht, kies 1: Snijd de groene jalapeño peper fijn en voeg de zaadjes toe. *Voor een medium pittig gerecht, kies 2: Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Hak de groene jalapeño peper fijn. *Voor een mild gerecht, kies 3: Voeg de groene jalapeño peper N...
Reacties
Een reactie posten