Toch even meegeven dat de staafjes (stiftjes zoals ze dat noemen) echt wel staafjes zijn. De volledige oorbel wiebelt als geheel in de hanger. Het staafje zelf is zo stijf als dit staafje. :-)
In de oven gebakken pompoen op overschot? Ok, dat verwerk ik in een lekkere herfstgroentenquiche! Ingrediënten 1 broccoli 1 gele paprika 1 ui 1 teen knoflook 1 courgette 2 wortels handjevol kerstomaten 1 bladerdeeg busje room (+/- 250 ml) 5 eieren 100 g geraspte kaas (Ik koos hier voor cheddar, nog nooit gedaan, neem gerust andere.) zout, peper, kruidnoot Pompoen, gebakken Bereiding - Doe de blaadjes van de broccoli en snijd de broccoli in roosjes. Kook 3 minuten in gezouten water en giet af. - Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. - Snipper de ui en de knoflook of hak in de chopper. Chopchop. - Halveer de courgette in de lengte. Halveer beide delen nogmaals. Snijd de courgette in gevierendeelde schijfjes. - Snijd de wortel tot blokjes. Rol het bladerdeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak er 2 minuten de paprikareepjes in. Voeg nadien de ui en de knoflook toe. Bak het geheel nog even
Recept voor 6 koeken Ik kreeg dit recept in handen gestopt. Bekeek de inhoud. Pindakaas... Ik hou wel van pinda's, maar pindakaas... die houdt niet zo van mij. Toch maar proberen. Wie weet wat het geeft. Ik neem integraal het recept over, zonder eigen aanpassingen. Volgende keer anders. Ingrediënten 6 bananen 300g havermout (50g per banaan) 6 el pindakaas (1el per banaan) Bereiding Verwarm de oven voor op 125°. Plet de 6 bananen in een kom. Voeg de havermout en de pindakaas toe. Meng goed, totdat de havermout volledig opgaat in de bananenbrij. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier. Maak van deze vetzakkerij-special 6 ronde koekjes - [Koek jes ? Dat zijn geen koek jes he! Wat een galetten! Nu ja, we zien het wel.] en leg op het bakpapier. Duw in elke 'koek' een vierkantje pure chocola. Zet deze kanjers zo'n 20 min in de oven of tot ze goudbruin zijn. (Heeft er bij mij nog een eind langer in gestaan dan 20 min. En bruin worden ze wel, maar dat goud is ver te zo
Ingrediënten 300 g oud brood water 60 g boter 150 g kandijsuiker of 80 g agavepoeder 3 eieren 50 g rozijnen (eventueel 125 g noten, 1/2 citroen, 1 kl kaneel, appeltjes) Brood in water weken en uitknijpen als het mals is. Boter smelten. Boter, suiker, eieren, kaneel, rozijnen en noten bij elkaar roeren. Uitgeknepen brood erbij doen en goed roeren. Bodem van vorm beboteren en deeg erin storten. Er kunnen ook appeltjes in. Opgelet geen appelen aan de bovenzijde , anders kunnen deze verbranden. Na het bakken laten afkoelen en glazuren. Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°) bakken. Keer om op een warme schotel. Glazuur = 1 eiwit loskloppen 150 à 175 bloemsuiker erbij en 1 callebaut smeltchocolade reep (gesmolten) Week het brood in water tot het mals is en wring het uit. Ja, met je blote handen. (Van ambachtelijk gesproken. ;-)) Smelt de boter in een pan. Boter, eieren, kaneel, rozijnen, suiker en eventueel noten bij elkaar doen en onder elkaar roeren.
Reacties
Een reactie posten